Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Utorak, 30 Listopad 2018 Ažurirano: Utorak, 30 Listopad 2018 Objavljeno: Utorak, 30 Listopad 2018 Napisao/la Super User

Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka

Poštovane pčelarice i pčelari,

Obavještavamo Vas da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila  Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana.

Sukladno Javnom pozivu Upravni odjel za poljoprivredu uputio je svim osnovnim školama čiji je osnivač Zagrebačka županiju upitnik za iskaz interesa za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana.

Program školskog mednog dana će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara 7. prosinca 2018., a u svrhu:

  • oblikovanja prehrambenih navika djece s ciljem povećanja unosa meda u prehrani djece
  • promoviranja meda lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka)
  • podizanja svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda
  • razvijanja prepoznatljivosti i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu korištenjem jedinstvene nacionalne staklenke za med i pčelinje proizvode
  • podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda
  • educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost

S obzirom na rečeno drage pčelarice i pčelari molimo Vas , da se sukladno svojim mogućnostima uključile u Program školskog mednog dana. Ukoliko postanete korisnik Znaka Med hrvatskih pčelinjaka, svakako ćete imati mogućnost i prodaju meda vezano za program "Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka" koji će biti 07. prosinca 2018. na dan Sv. Ambrozija.

Da bi postali korisnik -Znaka Med hrvatskih pčelinjaka-treba ispuniti zahtjev u kojem navedite svoje osobne podatke i približan broj naljepnica koji će Vam biti potreban za procijenjenu količinu meda, naravno za svakog člana udruge poseban Zahtjev.

Želim napomenuti da ukoliko Vam broj naljepnica koji ste naručili neće biti dostatan za Vašu količinu meda, slobodno možete naručiti nove.

Uz Zahtjev Vas molim isto tako dostavite i Rješenje o upisu u Upisnik objekata za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda ( taj dokument ste zaprimili iz MP)

Zahtjev i Rješenje možete povratno poslati mailom na:       Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili poštom na adresu:

 Hrvatska poljoprivredna agencija

Ilica 101

10 000 Zagreb

Samostalna služba za neobvezne sustave označavanja

Molim Vas da se u slućaju zainteresiranosti javite što prije kako bi mogli na vrijeme riješit proceduru dobivanja Znaka. Javni poziv otvoren je do 8. studenoga 2018. godine, detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje. 

Za sva pitanja kontaktirajte gđu. Mariju Tumpak Stručnu savjetnicu 

Tel: +385 1 3903 134
Fax: +385 1 3903 192
Mob: +38599 4081 099
E-pošta:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web adresa: www.hpa.hr

DOKUMENTI: Zahtjev za med i Program-Školskog-mednog-dana-i-promocije-hrvatskih-pčelinjaka

S poštovanjem,

 PU Samobor i Sv. Nedelja

Hitova: 632