Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Petak, 05 Ožujak 2010 Ažurirano: Srijeda, 23 Prosinac 2015 Objavljeno: Petak, 05 Ožujak 2010

Izvještaj sa 6. redovne skupštine Pčelarske udruge Samobor i Sv. Nedelja

Pčelarska udruga „Samobor i Sv.Nedelja“ 26.02.2010. god. održala je svoju 6. redovnu i izvještajnu godišnju skupštinu  u prostorijama ugostiteljskog objekta „Piroš Čarda“ u Sv. Nedelji - Novaki, F. Tuđmana 29, s početkom u 18.00 sati. Na skupštinu su se uz veliki broj članova odazvali i brojni gosti i to: Tomislav Gerić - tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza, Josip Raguž - dopredsjednik gradskog vijeća Grada Sv. Nedelje, Znika Krunoslav - predstavnik grada Samobora, Robert Črep - predstavnik Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, Anica Vlašić - novinarka Svetonedeljske panorame, Alen Kovačević - demonstrator Web stranice, dr. Miroslav Farkaš – prijatelj i promicatelj pčelarstva kroz Web pčelinjak te predstavnici pčelarskih udruga iz Dugog Sela, Jastrebarskog, Vrbovca, Velike Gorice i Sv. Ivana Zeline.

 

Nakon odsvirane Državne himne, uvodnih riječi i pozdrava upućenih svim gostima i članovima, predsjednik Uduge Željko Vukić otvorio je Skupštinu i započelo se s radom. Dnevni red je jednoglasno usvojen bez primjedbi i rasprave. Po izboru radnih tijela Skupštine i konstatacije verifikacijske komisije da Skupština ima kvorum te da može donositi pravovaljane odluke pristupilo se čitanju izvješća.

Između ostalih izvješće su podnijeli: predsjednik Željko Vukić - Izvješće o radu Udruge za 2009. godinu; pašni povjerenik Ranko Čepo - Izvješće o evidenciji pčelara, pčelinjaka i katastru; blagajnik Josip Moćnik - Izvješće o financijskom poslovanju i gospodin Ibro Buljina - izvješće Nadzornog odbora o materijalno – financijskom poslovanju. Izvješća su i usmeno obrazložena. Sva izvješća su bez rasprave jednoglasno prihvaćena.

Po prihvaćanju prijedloga Plana rada i Financijskog plana za 2009. godinu predsjednik je predložio da se dosadašnjem predstavniku pčelarskih udruga Zagrebačke županije u HPS-u, Dariju Frangenu, produži mandat na još četri godine, a što su već predložile i sve županijske pčelarske udruge. Nakon kraćeg obrazloženja prijedloga i rasprave prijedlog je prihvaćen.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog iznosa članarine koji se ne mijenja i iznosi kao i za prošlu 2009. godinu i to: članstvo u Udruzi i Hrvatskom pčelarskom savezu (uključujući Hrvatsku pčelu) iznosi ukupno 375,00 kn.

Samo članstvo u Udruzi za pridružene članove iznosi 150,00 kn.

Novi članovi plaćaju upisninu u iznosu od 50,00 kn, kao i stari koji nisu podmirili članarinu do 01.ožujka tekuće godine, jer su sukladno Statutu nakon tog datuma isključeni, pa se moraju ponovo učlaniti u Udrugu.

Članovi su upoznati s projektom izrade novih članskih iskaznica te oni koji ih do tada nisu preuzeli, to su učinili nakon Skupštine. Podjeljene su i prigodne zahvalnice onima koji su sudjelovali na našim 1. Samoborskim mednim danima.

Nakon uvodnog obrazloženja predsjednik daje riječ gospodinu Kovačeviću koji prezentira Web stranicu udruge, nakon čega je ista zvanično pokrenuta.

Prisutni gosti su pozdravili Skupštinu u ime svojih institucija i njihovih rukovoditelja, podržali sve donešene odluke, upoznali prisutne ukratko sa novostima u svom radu koje se odnose na problematiku pčelarstva i zaželjeli uspješan daljnji rad Udruzi i svim njenim članovima.

Nakon što su iscrpljene sve točke dnevnog reda Skupština je zatvorena, a svi prisutni nastavili su se družiti uz prigodni domjenak do kasnu u noć.

 

PU „Samobor i Sv. Nedelja“
Trg Matice hrvatske 4, Samobor
MB:1835122, OIB:04626366909
Žiro-račun: 2500009 -1101163237
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,  Mob-098/228255
U Samoboru, 27. veljače 2010.

 

 

Hitova: 1798