Stručno predavanje i pčelarsko druženje

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Subota, 26 Studeni 2022 Ažurirano: Subota, 26 Studeni 2022 Objavljeno: Subota, 26 Studeni 2022 Napisao/la Super User

Stručno predavanje i pčelarsko druženje

Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,

Pozivam Vas na stručno predavanje na temu Proizvodnja alkoholnih pića od meda , koje će se održati u petak 02. prosinca 2022. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.

Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".

Stručno predavanje voditi će gospodin izv.prof.dr.sc. Marin Mihaljević Žulj sa Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo pri Agronomskom fakultetu, gdje predaje tehnologiju proizvodnje jakih alkoholnih pića. Uz to suradnik je i na predmetima tehnologije proizvodnje vina. Trenutno surađuje sa tri velike destilerije kao konzultant u proizvodnji voćnih rakija. Prošle godine napisao je priručnik za male proizvođače rakije u nakladi Gospodarskog lista "Voćne rakije, likeri i travarice".

Predavanje će uključivati uvodni dio i upoznavanje sa svim alkoholnim pićima od meda, tehnologiju proizvodnje vina od meda i na kraju tehnologiju proizvodnje rakije od meda i pripremu likera od meda.

Napomena: Na ovom druženju prikupljati ćemo donacije meda i pčelinjih proizvoda za humanitarni rad udruge. Prikupljati ćemo godišnje dojave pčela, (prilog 3), za ažuriranje podataka u evidenciji pčelara i pčelinjaka za 2023. godinu koja je obavezna i besplatna. Zato dođite i donesite ispunjen i potpisan prilog 3 ili prilog 2 zahtjev za upis pčela i pčelinjaka u evidenciju ili ćete ga tamo dobiti i ispuniti.

Podijeliti ćemo novim članovima članske iskaznice, diplome i analize sudionicima ocjenjivanja u Dugom selu, svi će dobiti majice s logom udruge i kalendare te uplatnice za članarinu u 2023. godini.

Za sve informacije stojim Vam na raspolaganju.

Ulaz je slobodan.

Srdačan pčelarski pozdrav – Medno!                                               

Za organizatora
Željko Vukić, dipl. ing.
Hitova: 967