4. adulticidni i 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Subota, 03 Rujan 2022 Ažurirano: Subota, 03 Rujan 2022 Objavljeno: Subota, 03 Rujan 2022 Napisao/la Super User

4. adulticidni i 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca

Najavljujemo četvrti adulticidni i deseti larvicidni tretman suzbijanja komaraca na području grada Samobora.

Djelatnici tvrtke Zagrebački ekološko sanitacijski higijenski servis d.o.o. iz Zagreba provest će u ponedjeljak 5. rujna i u utorak 6. rujna 2022. godine 10. larvicidni tretman suzbijanja komaraca na javnim površinama u gradu Samoboru, a u utorak 6. rujna i u srijedu 7. rujna 2022. godine 4. adulticidni tretman suzbijanja letećih jedinki komaraca. Popis lokacija možete pogledati u privitku.

Larvicidnim tretmanom suzbijaju se mlade jedinke komaraca, a postupak se provodi postavljanjem tableta ili granula u stajaće vode, močvarice, drenažne i odvodne kanale, poplavne livade i na druga mjesta gdje je evidentirano trajno ili potencijalno žarište. Larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.

Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje s vozila u pokretu te atomizerima koje nose djelatnici na površine koje nisu dostupne kretanju vozila.

Upozoravamo pčelare da na vrijeme zaštite košnice s pčelama, a građane da se u razdoblju provođenja adulticidnog tretmana ne zadržavaju na otvorenom!

DOKUMENTI:

OBAVIJEST-IV_adulticidni_tretman_i_X_larvicidni_tretman

Lijep pozdrav,
Ana Bašić, dipl. nov.
Stručni suradnik za odnose s javnošću i
voditelj Odjela za razvoj, marketing
i odnose s javnošću
M +385 (0) 91 2838 564
Hitova: 195