Prijedlog Pravilnika

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 Ažurirano: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 Napisao/la Super User

Prijedlog Pravilnika o držanju pčela.

Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,

Obavještavam Vas kako je Ministarstvo poljoprivrede stavilo na e-savjetovanje prijedlog Pravilnika o držanju pčela.

E-savjetovanje traje do 20. kolovoza 2022. godine.

Prosljeđujem Vam poveznicu E-savjetovanja gdje je otvorena javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o držanju pčela.

Molim Vas aktivno se uključite u ovu javnu raspravu sa prijedlozima i komentarima kako bi što kvalitetnije došli do konačnog pravilnika i ujedno dali svoj doprinos ukazujući na eventualne propuste.

Prijedlog Pravilnika pogledajte na slijedećoj poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=21258

Prijedlog pravilnika u Ministarstvu poljoprivrede izradilo je povjerenstvo za izradu nacrta pravilnika u kojem su ispred HPS-a sudjelovali bivši predsjednik Željko Vrbos i Željko Balen. Povjerenstvo je održalo pet sjednica na kojima su prisustvovali  kao gosti sadašnji predsjednik Dražen Kocet, tajnik Emil i Saša Petrić. U radu povjerenstva raspravljano je o svim prijedlozima HPS-a i u duhu maksimalne tolerancije donesene su sve odluke. U životu ništa nije savršeno pa tako ni ovaj nacrt pravilnika.

Zato Vas još jednom molim da iznesete sve primjedbe na isti, odnosno da sudjelujete u donošenju ovog pravilnika jer kada pravilnik zaživi svi komentari su uzaludni. Dajte si truda i svojim sugestijama poboljšajte pravilnik i na taj način olakšajte nam budući rad. Nakon javne rasprave povjerenstvo razmatra sve prijedloge i donosi konačnu odluku. Zato raspalite s prijedlozima.

Budite mi zdravi i veseli uz pčelarski pozdrav, medno!

Željko Vukić, dipl.ing.

 

Hitova: 435