7. Samoborski medni dani

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Utorak, 15 Rujan 2015 Ažurirano: Srijeda, 23 Prosinac 2015 Objavljeno: Utorak, 15 Rujan 2015 Napisao/la Super User

7. Samoborski medni dani

 

7 medni dani

 

7. Samoborski medni dani

(19. i 20. rujna 2015. Trg kralja Tomislava, Samobor)

 

Ovogodišnji 7. SAMOBORSKI MEDNI DANI održati će se 19. i 20. rujna 2015. godine na glavnom samoborskom trgu - Trgu kralja Tomislava.

Cilj organizacije 7. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda, a kroz nastupe kulturnoumjetničkih društava, dječijih zborova, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega samoborskog i svetonedeljskog kraja.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Svete Nedelje. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez, Hrvatsko apiterapijsko društvo.

Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, te lovačka udruga Srna Lovnog ureda Samobor.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Program 7. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to: - Apiterapijsko savjetovalište - pčelarske radionice, - bogati kulturno-umjetnički program, - prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, - gastronomsku kušaonicu gdje ćemo u subotu pripremati već tradicionalno lovački paprikaša s peludom i medom te ga zajedno s gostima i posjetiteljima kušati, a u nedjelju će svi moći kušati medene kolače. Kao zanimljivost za posjetitelje biti će izloženi stari pčelarski predmeti i alati i predstavljen rad Gradske pčelarske službe 112 koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela,  gnjezda stršljena i osa.

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna anketa za posjetitelje uz zanimljiv glazbeni program, a u nedjelju u suradnji s udrugom PozitivaS biti će organizirana turistička šetnja gradom Samoborom. Okupljanje i polazak je s glavnog trga ispred zdenca u 16 sati. S obzirom na sve gore navedeno, te zbog  izuzetnog značenja ove pčelarske manifestacije za naš kraj i naše članove, molimo Vas da pozovete sve zainteresirane da posjete 7. SAMOBORSKE MEDNE DANE.

Za sve daljnje informacije  stojimo Vam na raspolaganju.

Uz srdačan pozdrav,

Predsjednik
Željko Vukić, dipl.ing.

Hitova: 1072