Obavjest pčelarima o predbilježbi i narudžbi lijekova protiv Varoze

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Srijeda, 22 Travanj 2015 Ažurirano: Srijeda, 23 Prosinac 2015 Objavljeno: Srijeda, 22 Travanj 2015 Napisao/la Super User

Obavjest pčelarima o predbilježbi i narudžbi lijekova protiv Varoze

 

Obavjest pčelarima o predbilježbi i narudžbi lijekova protiv Varoze


Prema Pravilniku o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa u 2015. godini lijekove ili veterinarsko-medicinskie proizvode (VMP), protiv Varoze  kupujemo sami, ili u organizaciji udruge. Obvezano je tretirati pčelinje zajednice VMP-om koji je na javno objavljenoj listi lijekova odobrenih u Republici Hrvatskoj  (Thymovar, ApiGuard, ApiLife Var, Check Mite +, Bayvarol).

Stoga obavještavamo pčelare s područja Samobora i Sv.Nedelje da je krajnji rok za odabir i narudžbu lijekova protiv Varoze  24. travnja 2015. kada ćemo u prostoru naše udruge organizirati predbilježbu i narudžbu VMP-a od 19 do 21 sat, a isporuku  VMP-a očekujemo već sljedeći tjedan. Narudžba mora sadržavati: ime i prezime, adresu, OIB, broj pčelinjih zajednica, odabrani ljek, sukladno evidenciji u HPS-u. Narudžbu daje svaki pčelar pojedinačno osobnim dolaskom. Narudžbu potvrđuje svojim potpisom na listi narudžbi.Datumom isporuke pčelar je obvezan platiti i preuzeti naručeni lijek

 

DOBAVLJAČ PROIZVOD PAKIRANJE UKUPNO S PDV  
 
Genera Thymovar 5 X 2 trake 124,99  
CVA Apuguard 50g 1 plitica 16,20  
Mount trade Apilife var 2 trake 16,02  
Bayer Check mite 1 x 10 traka 135,18  
Bayer Bayvarol 5 x 4 kom 158,20  
  • Thymovar 5x2 trakice ( za 5 košnica)

(Timol 15g po traki, 2 trake su potrebne za jednu proizvodnu košnicu, karenca za med je 0 dana, cijena u ponudi je za ukupno 10 trakica)

  • Checkmite + 5x2 trakice ( za 5 košnica)

( Kumafos 1,36mg po traki, 2 trake su potrebne za jednu proizvodnu košnicu, karenca za med 0 dana, cijena u ponudi je za ukupno 10 trakica)

  • Apiguard 50g gel ( 2 gela od 50g za jednu košnicu)

(50g gela sadrži 12,5g timola, dva pakiranja gela od 50g su potrebna za jednu proizvodnu košnicu, karenca za med je 0 dana, cijena u ponudi je za jedan gel od 50g)

  • ApiLife Var (2 trakice u pakiranju)

( Timol 8g po traki, 3 trake su potrebne za jednu proizvodnu košnicu, karenca za med je 0 dana, cijena u ponudi je za jedno pakiranje koje sadrži dvije trakice)

  • Bayvarol 5x4 trakice (20 trakica u pakiranju)

(Flumetrin 3,6mg po traki, 4 trake su potrebne za jednu proizvodnu košnicu, karenca za med je 0 dana, cijena u ponudi je za 20 trakica)

VMP je pčelar obvezan nabaviti putem veterinarske ljekarne. Lijek izdaje zaposlenik u ljekarni prema receptu - obveznom pratećem dokumentu koji potpisuje veterinar kao nadležna odgovorna osoba u veterinarskoj stanici. Izdavatelj lijeka je obvezan svakom pčelaru po plaćanju istog dati fiskalizirani račun na kojem stoji: ime i prezime pčelara, OIB i adresa stanovanja ili R-1 račun za OPG-e s naznačenim načinom plaćanja (gotovinski, virmanski, kartično) Ovaj se račun zajedno s popunjenim obrascem na kojem su svi podaci (žiro-račun i dr.) šalje na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb do 15. svibnja 2015. Iza navedenog datuma pčelarima se neće priznati računi i neće moći ostvariti povrat sredstava! Preslik računa i izvorni recept je pčelar obvezan sačuvati, te ga po potrebi dati na uvid nadležnoj inspekciji prilikom kontrole na pčelinjaku uz praznu ambalažu odloženu nakon aplikacije lijeka na zasebno mjesto.


Po svakoj pčelinjoj zajednici, koju smo prijavili povjereniku, dobijemo povrat od 25,00 kuna. Kupiti možemo samo lijekove ili lijekove za 50 % iznosa, a za drugih 50 % šećer ili šećer i kiseline.


Sredstva potpore po mjerama: - "Racionalizacija selečeg pčelarstva" i "Tehnička pomoć pčelarima" (nabava opreme) treba zatražiti također od Agencije za plačanja do 15.05.2015. godine. Povrat sredstava je do 60 % cijene bez PDV-a. Sredstva za mjeru "Kontrola kvalitete meda" mogu se zatražiti do 15.07.2015. godine.

Hitova: 3225