6. Samoborski Medni dani

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Srijeda, 10 Rujan 2014 Ažurirano: Srijeda, 23 Prosinac 2015 Objavljeno: Srijeda, 10 Rujan 2014 Napisao/la Super User

6. Samoborski Medni dani

 

6. samoborski Medni dani

 

6. Samoborski medni dani

(13. i 14. rujna 2014. Trg kralja Tomislava, Samobor)

Ovogodišnji 6. po redu SAMOBORSKI MEDNI DANI održati će se 13. i 14. rujna 2014. godine na glavnom samoborskom trgu - Trgu kralja Tomislava.

Cilj organizacije 6. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda, a kroz nastupe kulturnoumjetničkih društava, dječijih zborova, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega samoborskog i svetonedeljskog kraja.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Svete Nedelje. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez, Hrvatsko apiterapijsko društvo.

Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva S+, Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, te lovačke udruge Lovnog ureda Samobor – Srna, Jastreb, Žumberačka gora i Vepar žumberački.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Program 6. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to: - Apiterapijsko savjetovalište s pčelarskim radionicama, - kulturno-umjetnički program, - prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, te - gastronomsku kušaonicu gdje ističemo natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom. Kao zanimljivost za posjetitelje biti će izložene ručno oslikane košnice našega pčelara Ante Bulučića „Osibara“ i predstavljen rad Gradske pčelarske službe koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela,  gnjezda stršljena i osa.

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna igra i tombola za posjetutelje, a u subotu u suradnji s udrugom PozitivaS biti će organizirana tematska šetnja Samoborom pod nazivom „Lepe hiže samoborske“. Okupljanje i polazak je ispred kina u 16 sati, a potrajat će oko 80 minuta. S obzirom na sve gore navedeno, te zbog  izuzetnog značenja ove pčelarske manifestacije za naš kraj i naše članove, molimo Vas da pozovete sve zainteresirane da posjete 6. SAMOBORSKE MEDNE DANE.

Hitova: 1026