4. samoborski medni dani

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Ponedjeljak, 10 Rujan 2012 Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Rujan 2012

4. SAMOBORSKI MEDNI DANI

Poštovani i dragi nam gosti,

Naša pčelarska udruga ove godine održava „4.Samoborske medne dane“, uz prezentaciju i ocjenjivanje pčelinjih i pčelarskih proizvoda. Manifestacija se održava 15. i 16. 09. 2012 godine u Samoboru na našem glavnom trgu - Trgu kralja Tomislava.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter, a kroz ocijenjivanje pčelinjih i pčelarskih proizvoda i natjecateljski karakter za što smo osigurali bogati nagradni fond. Ocjenjivati će se kroz kušaonicu pčelinjih proizvoda - najbolji med, najbolji medenjak, a biti će tu i bogata tombola za sve posjetitelje.

Osim naše već tradicionalno uspješne gastronomske kušaonice gdje ćemo ponuditi „Lovački paprikaš s peludom i medom“ ove godine Vam nudimo i „Apiterapijsko savjetovalište“ gdje ćete moći dobiti kvalitetan savjet o primjeni pčelinjih proizvoda u liječenju svoje obitelji.

Apiterapija je liječenje pomoću pčelinjih proizvoda - meda, propolisa, matične mliječi, peluda i pčelinjeg otrova koja se sve više počinje upotrebljavati u drugoj polovici prošlog stoljeća, a danas je sve više liječnika koji je koriste i u svom radu.

Na manifestaciji sudjeluju naše pčelarice i pčelari te drugi izlagači uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda. Cilj nam je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih proizvoda samoborskog i svetonedeljskog kraja, a kroz nastupe kulturnoumjetničkih društava, dječijih zborova, pjevačkih skupina, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega kraja gradova Samobora i Svete Nedelje, odnosno Zagrebačke županije.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i svojom nazočnošću uveličate ovu nadamo se po svemu sudeći jedinstvenu manifestaciju.

Srdačan pčelarski pozdrav,

Predsjednik
Željko Vukić, dipl.ing.
 
 
(kliknite na slike za uvećani prikaz)
Hitovi: 2065