Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Srijeda, 11 Travanj 2012 Objavljeno: Srijeda, 11 Travanj 2012

AKTIVNOSTI PČELARSKE UDRUGE SAMOBOR I SV. NEDELJA OŽUJAK - TRAVANJ 2012. / 8. SAMOBORSKI PROLJETNI SAJAM

Osim brojnih obaveza i aktivnosti koje smo do sada odradili u 2012.godini o kojima je bilo govora i na godišnjoj skupštini udruge, spomenuti ćemo samo one novijeg datuma. Izaslanici udruge bili su prisutni na Godišnjoj skupštini HPS-a, prisustvovali smo godišnjim Skupštinama drugih pčelarskih Udruga iz Zagrebačke županije, održali smo nekoliko sastanaka u prostorijama udruge vezane uz nastupe i izlaganja, upis novih članova, dogovarali daljnje aktivnosti vezane uz rad udruge i slično.

8. SAMOBORSKI PROLJETNI SAJAM održan je u organizaciji Grada Samobora 31.03. - 01.04. 2012 na kojem smo i mi sudjelovali.Povodom otvorenja Sajma na Trgu kralja Tomislava okupili su se brojni uzvanici i gosti. Sajam je svečano otvorio Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras dipl.ing.

Samoborski Sajam je svake godine sve bolji i bogatiji po broju posjetitelja, izlagača i događanja. Među mnogobrojnim izlagačima i proizvođačima, tradicijskim obrtima i udrugama nastupila je i Pčelarska udruga „Samobor i Sv.Nedelja“ na dva izložbeno prodajna mjesta prezentirajući posjetiteljima i uzvanicima bogatu paletu pčelinjih proizvoda. Nakon višegodišnjih edukacija u zimskim mjesecima koja su urodila proširenjem znanja i mogućnosti o širokoj paleti pčelinjih proizvoda među izloženim su se našli i medni pripravci za različite namjene s područja apiterapije, kvalitetne sorte meda s područja Parka prirode Žumberak – Samoborskog gorja: bagrem, kesten, livada , cvjetni med kao i ostale sorte meda (lipa, amorfa, medljika) naših selećih pčelara, ručno rađene svijeće od čistog pčelinjeg voska, medovača, unikatni prigodni medeni suveniri, sušeno voće u medu, patentirana kozmetika iz linije Apiaromaterapija koja je spoj pčelinjih proizvoda (meda,voska, propolisa) i eteričnih ulja tj. kozmetika s posebnom namjenom za uklanjanje određenih zdravstvenih tegoba prirodnim putem, propolis kapi vrhunske kakvoće, naturalni (sirovi) propolis, peludna zrnca idr.

U sklopu proljetnog sajma na Trgu matice Hrvatske (galerija Prica i Mala Dvorana POU) održan je i stručni skup NOVA SFERA ZDRAVLJA o zdravom odrastanju, prirodnim, rehabilitacijskim i terapeutskim metodama.Organizator predavanja, radionica i izložbeno prodajnog dijela, udruga za održivi razvoj „Pozitiva Samobor“ okupila je eminentne predavače iz raznih područja djelovanja, te je Hrvatska liječnička komora dodijelila pasivnim slušačima 10, a aktivnim predavačima 15 bodova.

U sklopu skupa održano je i predavanje na temu „Apiterapija - promicanje zdravlja i sprečavanje bolesti“, te medna radionica uz mnoštvo korisnih savijeta kako i zašto koristiti pčelinje proizvode od najranije životne dobi. Predavanja i radionicu održala je Gordana Hegić, mag.ing.agr. Pčelarska udruga „Samobor i Sv. Nedelja“ sponzorirala je navedenu radionicu donacijom pčelinjih proizvoda, te je također promovirala proizvode svojih članova u sklopu izložbeno-prodajnog prostora.

Članovi udruge nastupili su i na „USKRŠNJEM SAJMU“ u Zagrebu koji je održan u Green Gold centru (izložbeno-sajamski centar-Natura) od 04.-07. travnja 2012. prezentirajući vrhunsku kvalitetu pčelinjih proizvoda.Uz mnogobrojne radionice, revije, degustacije i promocije sa djecom iz udruge „Mali veliki mikrofon“ nastupili su Arsen Dedić, Mladen Bodalec,Enis Bešlagić, Lana Klingor te mnogi drugi. Među posjetiteljima našega štanda koji su prepoznali kvalitetu i rad naše pčelarske udruge našle su se i mnoge poznate ličnosti dijeleći nam komplimente za inovativnost, bogat asortiman, kvalitetu te širok spektar znanja prezentirajući im važnost i pravilnu upotrebu pčelinjih proizvoda kako u prehrani tako i u kozmetici.

- foto galerija (Udruga Pozitiva Samobor)  

(Oliver Novosel, tajnik Udruge)

Hitova: 3288