Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Ponedjeljak, 06 Rujan 2010 Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Rujan 2010

1. FESTIVAL PČELARSTVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE


Pčelarska udruga „Samobor i Sv. Nedelja“ ove godine održava uz već najavljene „ 2. Samoborske medne dane“, još jednu županijsku manifestaciju, a to je 8. Izložba meda Zagrebačke županije uz ocjenjivanje, koja se do sada održavala u sklopu „Dana hrane“ Grada Zagreba i Zagrebačke županije. S obzirom da je na naš prijedlog prvi puta njezna organizcija na području županije s ciljem promicanja vrijednosti pčelarstva i poticanja lokalnih događanja vezanih uz pčelarstvo kako bi svaka od udruga s područja županije pokrenula i neku svoju manifestaciju uz
županijsku izložbu koja će ići od grada do grada i od udruge do udruge mi smo cijelom događanju, odnosno jedinstvenoj manifestaciji dali naziv „1. Festival pčelarstva Zagrebačke županije“ s čime su se složili i u Zagrebačkoj županiji koja je glavni pokrovitelj festivala.

Manifestacija se održava od 11. do 19. 09. 2010 godine u Samoboru na Trgu Matice hrvatske (ispred pučkog otvorenog učilišta i u maloj dvorani pučkog otvorenog učilišta),  gdje će biti postavljena 8.izložba meda Zagrebačke županije, izložba radova dječije likovne radionice na temu pčelica i med, izložba starih predmeta i alata u pčelarstvu i održana stručna predavanja i predavanja za građanstvo, kao i razne zanimljive prezentacije (novih tehnologija u pčelarstvu, upotrbe pčelinjih proizvoda u različite svrhe, novih preparata za zaštitu pčela i sl.)

Na manifestaciji sudjeluju naše pčelarice i pčelari te pčelarske udruge s područja Zagrebačke županije ( 8 udruga) i drugi izlagači uz izlaganje, degustaciju i promotivnu prodaju svojih proizvoda, tu ćemo prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih proizvoda samoborskog i svetonedeljskog kraja, a kroz nastupe kulturnoumjetničkih društava, dječijih zborova, pjevačkih skupina, tamburaša i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega kraja, gradova Samobora i Svete Nedelje odnosno Zagrebačke županije.

Pogledajte program 1. festivala

Hitova: 1468